Skip til hoved indholdet
    Hjem Børnehaven Uglebo Informationer til forældre

Informationer til forældre

Bleer

Hvis dit barn bruger ble medbringer du selv disse.

Alt det øvrige, også vaskeklude, klarer vi.

Vi arbejder forskningsinformeret og praktiserer derfor ikke gammeldags pottetræning. Det betyder at bleskift i videst muligt omfang foregår stående, da forskning har påvist, at børn bliver tidligere renlige ved denne form for bleskift. Ved bleskift bliver barnet spurgt , om det vil på wc og bliver ikke presset mere end det.

Når barnet udviser lyst til at bruge toilettet, er det tid at følge barnets udvikling. Det foregår altid i tæt samarbejde med Jer forældre.

Når barnet har taget bleen af er det vigtigt at der er MASSER af skiftetøj og at vi sammen, forældre og personale, støtter godt op om barnets nye læring. Der er stor forskel på, hvornår og hvordan et barn bliver ble-fri. Men man skal forvente, at der sker en del uheld.

De fleste børn beholder bleen på om natten, i lang tid efter de er blevet renlige om dagen.

Spørg gerne personalet om råd og vejledning - Vi har masser af viden og erfaring på dette område og vejleder dig gerne.

Aula

Vi bruger Aula som informations platform til jer forældre. Her kommer der nyhedsbreve, fortællinger fra børnenes liv i Uglebo, billeder, tilmeldinger og mm.

På hver stue hænger der en informationsskærm, hvor I forældrene tjekker jeres barn ind om morgenen og ud om eftermiddagen. Der er oftest en beskrivelse på skærmen hver dag om, hvordan dagen er gået. Husk at læs den.

Det er vigtigt, I husker både at tjekke ind og ud på skærmen. Skærmen erstatter dog ALDRIG det personlige goddag og farvel, så husk altid at hilse på en pædagog. Vi kan jo udelukkende tage ansvaret for de børn, som vi ved, er kommet i Uglebo. 

Forældrene kan downloade en app til mobil eller tablet. Via den kan man blandt andet melde sit barn fri, syg eller skrive en besked til personalet fx morfar henter.

Sygdom

Hvis dit barn generelle helbredstilstand er så det ikke kan følge en normal dag i børnehaven, hvis det har feber eller har smitsomme sygdomme, må det ikke komme i børnehaven.

Hvis jeres barn bliver dårligt i løbet af dagen ringer vi efter jer forældre, så I kan hente jeres barn.

I forhold til sygdom følger vi Sundhedsstyrelsen eller Embedslægens retningslinjer.

Tryk her for Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Vi gør i Uglebo forskellige tiltag for at forebygge sygdomme.

Her I Uglebo har vi stort fokus på sygdomsforebyggelse. Vi lærer børnene at vaske hænder efter toilet besøg, før spisning, før madlavning og borddækning, efter forskellige aktiviteter og efter næsepudsning.

Vi lærer børnene at nyse og hoste i armen og ikke ud i luften. 

Vores dejlige, store legeplads

Her er altid åben, så tag endelig på besøg, i weekends og ferier. Vores dejlige store, grønne legeplads har det hele.

Vi har indrettet med hjælp fra en børnefysioterapeut så der er motoriske udviklingsmuligheder af enhver slags.

Her er gode, gamle klatretræer, hvor man kan klatre højt op eller være mange på en gang. Her er "usynlige" huler i massevis, hvor man kan hviske hemmeligheder eller bare være i fred. Steder hvor man må grave og lave mudderkager og blive dejlig beskidt. Steder at gynge, rutsje eller lave kolbøtter. Store og små sandkasser at lave kager i eller hoppe i.

Der kan rulles ned ad bakken om sommeren og suses ned ad på kælk om vinteren. Fliser hvor man kan cykle så stærkt så håret blafrer og steder hvor man ikke må cykle. Fliser hvor man kan tegne med kridt eller stå på stylter. Træstammer og sten, som gemmer både tusindben og bænkebidere. Buske med brombær og buske med duftende syrener. Piratskib hvor man kæmper mod hajer og tilfangetager feje uslinge og redder havfruer.

Steder hvor man kan ride på prinsens hvide hest og strigle manken. Og steder hvor der laves bål og fortælles historier.

Her er verdens navle og orkanens stille øje.

Legetøjspolitik

I Uglebo må dit barn gerne have sit private legetøj cykler, bamser og lignende med den sidste fredag i måneden, hvor vi har legetøjsdag.

Legetøjet ikke være større end det kan opbevares på barnets garderobeplads eller i barnets skuffe sammen med barnets øvrige ting.

Legetøjet medbringes på eget ansvar, og personalet påtager sig intet ansvar for bortkommet eller beskadiget legetøj.

Hvis de øvrige børn ikke må låne barnets legetøj, skal legetøjet være på barnets garderobeplads/skuffe.

Hvis vi oplever at barnet/børnene anvender legetøjet til at "købe" sig venskaber, fortæller vi det naturligvis til jer, og sammen finder vi en løsning på den udfordring barnet er i.

Søvn

I Uglebo er der altid mulighed for at sove, efter individuelle aftaler.

Selvfølgelig kan dit barn sove middagssøvn i Uglebo. Vi ved søvn er nødvendigt for et barns velbefindende og for hjernens udvikling.

Søvnbehov er individuelle. Nogle børn sover middagssøvn hver dag, andre 1-3 gange om ugen. Sammen med jer forældre finder vi netop den løsning som er den rette for netop jeres barn og familie.
Vi taler sammen om behovet og vi indretter os efter netop jeres barns søvnbehov.

I Uglebo foregår middagssøvnen på madrasser i et stille lokale barnet kender. Imens barnet sover kigger vi ind til det nogle gange.

Når vi putter dit barn, læser vi en historie eller tilbyder barnet at kikke i bøger inden det sover.

Vi har madrasser, dyner og puder med tilhørende betræk. Barnet får " sit eget" sengetøj, som lægges med navn i et særskilt skab.

I kan også vælge at medbringe barnets eget sengetøj og sørger selv for at vaske dette.

Vi har en folder vedr. børns søvn. Derudover kan I altid få faglig rådgivning og vejledning omkring søvn, gode puttevaner og soveritualer, hos personalet.

Sut

Hvornår et barn og dets forældre er klar til at barnet bliver afvænnet fra sut er individuelt, og ofte en stor beslutning. Når den er på vej er det vigtigt I involverer os, så vi kan støtte og hjælpe barnet, hvis der kommer reaktioner i børnehaven. 

Hvis I har behov for faglig rådgivning, støtte og sparring i forhold til afvænning og barnets brug af sut i det hele taget, har vi en masse faglig viden på området, og vi vejleder og guider jer meget gerne. Benyt jer endelig af vores viden. 

I løbet af dagen har dit barn ikke et fysiologisk behov for sutten. Når barnet er faldet godt til i børnehaven, går det ikke med sut i Uglebo. Børn som sover til middag og bruger sut i den forbindelse, har naturligvis sin sut når det skal sove. Resten af dagen er sutten i barnets taske eller på garderobepladsen. 

Hvis dit barn bliver ked af det i løbet af dagen, trøster vi gerne, og ligeså længe barnet har brug for det. Vores trøstemetoder er: kram, knus, puste hvis barnet har slået sig, holde om, holde af, være til stede, tilbyde en sang eller historie eller lignende. Sutten er ikke en trøst hos os. 

Husk bare spørg hvis der er noget du er i tvivl om - vi har masser af både faglige viden og erfaring og vi kender dit barn rigtig godt fra vores samvær med det. 

Tøj

Her kan du læse om, hvilket tøj dit barn har brug for i Børnehaven.

Generelt:  Et helt sæt skiftetøj, som passer til årstiden, er det altid nødvendigt at have i tasken.

Om vinteren er en flyverdragt og varme støvler, hue og vandtætte handsker nødvendigt. Et par hjemmesko, som sidder fast på fødderne, er også en god ide.

Om foråret og om efteråret er vandtæt regntøj og gummistøvler nødvendigt tøj. Og en varm sweater er også god at have til kolde dage. Tynde vindtætte overtræksbukser og en vindtæt jakke, er det dejligt for alle børn at have med. Kondisko er gode til dage med tørt vejr  - i dem kan dit barn løbe rigtig stærkt!

Om sommeren er både en kortærmet og en langærmet bluse, korte bukser, lange bukser eller kjole og leggings dejligt at have med. Det kan blive rigtig varmt på vores dejlige legeplads, så let tøj er nødvendigt - ligesom en jakke og lidt varmt tøj er nødvendigt på en koldere dag. Sandaler er nødvendigt fodtøj til børn om sommeren.

Hjælp dit barn til at blive selvhjulpen og til at lære at holde orden. Hjælp dit barn med at holde orden på barnets garderobeplads. Hjælp dit barn med at hænge barnets tøj op, ligge det så barnet kan overskue det, måske er der tøj og fodtøj i tørreskabet - samme finder i det frem og hænger det op på barnets plads. Det giver dit barn en unik mulighed for at kunne selv, undgå ventetid for at få hjælp af en voksen, så det kan komme hurtigt ud til sine kammerater.

Solpolitik

Når det er sommer og solen skinner, forventer vi at dit barn er smurt i solcremen inden det kommer i børnehave.

Når UV indekset tilråder det smører vi børnene over middag når vi efter spisning går på legepladsen. Vi smører med en faktor 15-30, og altid med en creme der ER svanemærket.

Om sommeren når solen rigtig bager er der ALTID skyggemuligheder for børnene, både i form af parasoller, solsejl, træer og her får børnene tit lov til at være indendørs over middag.

Dagtilbuddene i Haarby - Glamsbjerg-området
Kærvangen 28
5683 Haarby

Telefon: 51 33 29 35
daghaagla@assens.dk

Nyttige links