Børnehaven Uglebo i Glamsbjerg

Traditioner.

Påskeharen, Julemanden, Lys-fe-Lise, LygteLars, Påskefrokost, Historiebøger, Sangens dag, Lygtefest og meget, meget mere kendetegner vore traditioner.

Traditioner giver året struktur - samt glæde og genkendelighed for børnene.

Vi holder fast i følgende traditioner:

Generalforsamling:

Foregår altid en fredag eftermiddag/aften. Her er underholdning for børnene og deres søskende, mens forældrene er til Generalforsamling. Vi slutter aftenen med at spise sammen alle sammen.

Sangens dag med dagplejen er blevet en dejlig tradition. Dagplejen kommer til Uglebo og sammen synger vi sange m.m.

Børnenes Dag deltager vi altid i  - oftest med en ansigtsmalings bod.

Gløgg og æbleskiver serverer vi en eftermiddag i december. Vi tilbyder dig en stille stund sammen med dit barn og barnets forældre.

Julefrokost og Julemanden kommer altid på besøg i december.

Juleevangeliet fortælles for os via børne-inddragende teater i Glamsbjerg Kirke i løbet af december måned.

Lysfest er en fest for lysets komme. Vi laver lygter og sammen med forældrene går vi en lille tur i mørket med lyst i lygterne. I vil får kendskab til "Lys-fe-Lise" og "LygteLars".

Påskefrokost, gækkerier og påskeklip er traditioner - Påskeharen kommer altid på besøg i Uglebo måske bor den i en hule i bakken på legepladsen...Springbrættets børn foregår i flere etaper - og det som vedrører alle børn i Uglebo er, at Springbrættets børn serverer afskedsfrokost for alle deres venner i Uglebo sidst i juni.

Overnatning i Uglebo: er for de børn som skal starte i skole efter sommerferie; fra fredag eftermiddag til lørdag formiddag. . Børnene blæser sig rigtig meget, og der snakkes meget om det, op til overnatningen. Her hygges, leges, grines ,festes og leves. Vi glæder os over at personalet gerne stiller sig til rådighed, for at give børnene den oplevelse. Børnene glæder sig og snakker om det et helt år i forvejen.

Afslutning for Springbrættets børn, foregår i to etaper: de holder af slutning for deres venner ved at optræde for dem, samt servere frokost og is for dem - og de holder afslutning med deres forældre, hvor børnene igen optræder, og de får et diplom, en afskedsgave og deres personlige historiebøger med sig

 

 

 

 

 

Springbrættets børn optræder for deres yngre kammerater.